PROMJENA REŽIMA

Od 15. srpnja nov režim ulaska u Sloveniju! Vrijede novi kriteriji, evo koji

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za ulazak putnika u Sloveniju bez karantene kao dokaz će vrijediti europska digitalna potvrda o cijepljenju ili digitalna potvrda trećih država, a osnovni kriterij za ulazak je dokaz da je osoba preboljela covid-19, da je cijepljena ili da se testirala i da je rezultat testa negativan

Zbog povećanog broja uvezenih slučajeva zaraze koronavirusom u proteklom tjednu, Slovenija se odlučila za promjenu kriterija za ulazak u zemlju pa to više neće ovisiti o epidemiološkoj situaciji u državi iz koje dolaze putnici nego o njihovom covid statusu.

Odluka kojom se ukidaju popisi država s obzirom na njihovu epidemiološku situaciju i izjednačavaju uvjeti ulaska za sve putnike stupila je na snagu u nedjelju, a primjenjivat će se od četvrtka 15. srpnja, objavila je slovenska vlada, prenosi Hina.

Za ulazak putnika u Sloveniju bez karantene kao dokaz će vrijediti europska digitalna potvrda o cijepljenju ili digitalna potvrda trećih država, a osnovni kriterij za ulazak je dokaz da je osoba preboljela covid-19, da je cijepljena ili da se testirala i da je rezultat testa negativan.

Jedan jedini izuzetak od pravila

Jedini izuzetak od tog pravila vrijedi za strance koji u Sloveniji imaju zemlju ili nekretninu (tzv. dvovlasnici) i za djecu mlađu od 15 godina ako su u pratnji roditelja ili skrbnika – za njih se neće određivati karantena.

Ministar zdravstva Janez Poklukar najavio je da će se vlada s epidemiolozima ponovo sastati u ponedjeljak radi koordinacije i mogućeg donošenja novih mjera budući da broj novih dnevnih zaraza proteklih tjedan dana raste, što se pripisuje većem broju uvezenih slučajeva, prvenstveno kod više skupina slovenskih maturanata koji su boravili u španjolskim ljetovalištima, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj