Foto: today- in2-4.com

Zbog ovakvih događaja Toyota od vlasnika novog Land Cruisera traži da svoje vozilo ne prodaju i ne izvoze godinu dana nakon kupnje

Pobjednički ulasci talibana u afganistanke gradove nije naročito razveselio Toyotu  budući da su se upravo na njihovim automobilima vozili.

S jedne strane talibanske vožnje su dokaz o izdržljivosti pick-up terenaca te marke, a s druge uz to uvijek ide i negativna promocija.

Vozila su isporučena talibanima

Trijumfalni ulazak talibana u afganistanski glavni grad Kabul opet je prošao s galerijom raznih Toyota, pick-upova poput Hiluxa, ili terenaca, Land Cruisera itd. Kako su se talibani dočepali Toyota kad u Afganistanu nema nijednog predstavništva i trgovine?

Revija HAK navodi zanimljiv primjer iz povijesti. Kada su talibani zauzeli Kabul 1996. godine, paradirali su s Toyotinim pick-upovima, koji su krijumčareni preko Pakistana.

New York Times je opisao tu prevaru vrijednu milijardu dolara koja je uključivala korumpirane uvoznike u Pakistanu. Oni su u tisućama primjeraka naručivali pick-upove iz Dubaija i Kuvajta, a tijekom tranzita kroz Afganistan ih izgubili jer su pali s kamiona prijevoznika.

No, to je bio izgovor, ali vozila su isporučena talibanima. Bio je to unosan posao koji je Talibanima omogućio kupnju vrlo jeftinih, kvalitetnih kamiona, pa nije ni čudo što ih nikada nisu prestali voziti.

Zbog ovakvih događaja Toyota od vlasnika novog Land Cruisera traži da svoje vozilo ne prodaju i ne izvoze godinu dana nakon kupnje, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari