OD LIPNJA NOVE NOVE BRODSKE LINIJE: Crkivenica – Šilo i Rab-Lun!

Kako je danas na Press kolegiju izvijestila zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, koncesiju će najvjerojatnije dobiti prijevoznici koji su već plovili na tim relacijama

Od sredine lipnja zainteresirani putnici mogu računati na dvije nove stalne brodske linije – međužupanijsku između Raba i Luna te županijsku Crkivenica – Šilo. Proilzazi to iz današnjeg izlaganja zamjenice primorsko-goranskog župana Marina Medarić koja je najavila prijedlog odluke o utvrđivanju županijske brodske linije Crikvenica-Šilo kao i međužupanijske Rab-Lun.

Svrha uspostave stalne županijske linije u linijskom obalnom pomorskom prometu je bolja i kvalitetnija pomorska prometna povezanost između Grada Crikvenice i naselja Šilo u Općini Dobrinj na području Primorsko-goranske županije, rekla je Medarić. Sukladno Zakonu, Odluka sadrži osim relacije na kojoj se obavlja prijevoz i odredbe o minimalnoj učestalosti prijevoza, vrsti i kapacitetu brodova odnosno vrstu prijevoza.

Koncesiju će najvjerojatnije dobiti prijevoznici koji su već povremeno plovili na tim relacijama, kazala Medarić dodajući kako Zakon nalaže da liniju održava brod s dvanaest mjesta. Primorsko-goranska županija provedbom ove Odluke postaje prva županija koja uvodi i podupire brodske linije!

Županijska potpora novim linijama u obalnom pomorskom prometu iznosit će 50 posto od 155 tisuća kuna za liniju do Šila te polovicu od 107 tisuća za liniju Rab – Lun. Ostatak će snositi Ličko-senjska županija, odnosno jedinice lokalne samouprave, Grad Crikvenica i Općina Šilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari