U ČEMU JE STVAR?

Od nove godine na nekim mobitelima nećete moći koristiti WhatsApp. Provjerite je li vaš među njima…

Foto: Pexels

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu s oko 1,5 milijardi korisnika

Korisnici WhatsAppa koji imaju iPhone 4 ili starije Android uređaje od 1. siječnja 2021. neće moći normalno koristiti aplikaciju, piše Daily Mail.

Problem je u operativnom sustavu

Platforma za dopisivanje, koja je u vlasništvu Facebooka, neće više podržati iOS 9 operativni sustav kojeg je lansirao Apple 2015. godine.

Osim Apple-ovih korisnika, poteškoće će imati i korisnici Androida čiji se mobitel i dalje služi operativnim sustavom Android 4.0.3.

Inače, iOS 9 bio posljednja verzija sustava kojeg je mogao ažurirati uređaj iPhone 4, dok su kasnije razvijene modeli mogli ažurirati novije verzije. Apple je lansirao iOS 14 u rujnu 2020.

Tako će se modeli poput 4S, 5, 5S, 5C, 6 i 6S moći normalno ažurirati kako bi im WhatsApp normalno funkcionirao i u novoj, 2021. godini.

Široko rasprostranjena aplikacija

Iako je svojevrsno onemogućavanje normalnog korištenja aplikacije uobičajena taktika onih koji se bave razvojem aplikacija, WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu s oko 1,5 milijardi korisnika.

Također, popularna je i u dijelovima svijeta gdje se i dalje koriste zastarjeli i jeftiniji mobilni uređaji.

Korisnici koji se brinu da će izgubiti pristup WhatsAppu putem svojih uređaja trebali bi provjeriti postavke kako bi utvrdili koristili li njihov telefon iOS 9 odnosno Android 4.0.3 operativni sustav.

Za sve uređaje koji ne mogu ažurirati i pokrenuti nešto noviji sustav, aplikacija će prestati normalno funkcionirati s početkom nove godine. Korisnici će u tom slučaju morati sačuvati svoje razgovore i poruke ili se ažurirati uređaj kako ne bi izgubili pristup sadržaju postojećih razgovora.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari