ZBUNJUJUĆA ODLUKA

Od ponedjeljka dopušteno trenirati u dvoranama, ali ne i igrati utakmice! Capak pokušao objasniti ovu odluku…

Idi na originalni članak
Foto: Pixell

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite bilo je riječi i o novom popuštanju epidemioloških mjera. Tako će od ponedjeljka ponovno biti dopušteno treniranje u zatvorenim prostorima, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Oglas

“Omogućava se i treniranje u svim zatvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane. Broj osoba ne smije biti veći od jedne na 20 kvadrata dvorane i o tome mora biti postavljena obavijest. Potrebno je temeljito očistiti dvoranu i rekvizite. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, ako je to nužno u svlačionicama mogu biti najviše dvije osobe. Nošenje maski se preporučuje prilikom dolaska i odlaska te drugih aktivnosti osim vježbanja. Treba se voditi i evidencija sudionika”, poručio je načelnik Stožera, Davor Božinović.

“Treninzi grupnih i kontaktnih sportova se mogu održavati na način da se radi na kondiciji i vještinama za koje nije potreban kontakt”, dodao je, zbog čega je izbila konfuzija među okupljenim predstavnicima medija, piše Net.hr

Naime, nikome nije bilo jasno je li dopušteno samo treniranje ili i igranje utakmica u momčadskim sportovima. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, pokušao je objasniti da je dopušteno oboje, ali pod posebnim uvjetima.

“Trenirati se mogu samo beskontaktni i pojedinačni sportovi, a treninzi ostalih sportova mogu raditi ono što ne zahtijeva kontakt. Boksači smiju raditi na spravama, košarkaši mogu imati pucačke treninge, ali ne i utakmice. Otvaraju se dvorane, ali je zabranjeno igrati nogomet da ne dođe do kontakta. Velika je razlika u tome igra li se s kontaktom ili se treniraju određene vještine bez kontakta. U dvoranama se igra tenis, nema kontakta, dakle moguće je igrati, ali bez kontakta”, pojasnio je Capak.

Exit mobile version