ZBUNJUJUĆA ODLUKA

Od ponedjeljka dopušteno trenirati u dvoranama, ali ne i igrati utakmice! Capak pokušao objasniti ovu odluku…

Foto: Pixell

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite bilo je riječi i o novom popuštanju epidemioloških mjera. Tako će od ponedjeljka ponovno biti dopušteno treniranje u zatvorenim prostorima, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera.

“Omogućava se i treniranje u svim zatvorenim prostorima uz pridržavanje epidemioloških mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane. Broj osoba ne smije biti veći od jedne na 20 kvadrata dvorane i o tome mora biti postavljena obavijest. Potrebno je temeljito očistiti dvoranu i rekvizite. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, ako je to nužno u svlačionicama mogu biti najviše dvije osobe. Nošenje maski se preporučuje prilikom dolaska i odlaska te drugih aktivnosti osim vježbanja. Treba se voditi i evidencija sudionika”, poručio je načelnik Stožera, Davor Božinović.

“Treninzi grupnih i kontaktnih sportova se mogu održavati na način da se radi na kondiciji i vještinama za koje nije potreban kontakt”, dodao je, zbog čega je izbila konfuzija među okupljenim predstavnicima medija, piše Net.hr

Naime, nikome nije bilo jasno je li dopušteno samo treniranje ili i igranje utakmica u momčadskim sportovima. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, pokušao je objasniti da je dopušteno oboje, ali pod posebnim uvjetima.

“Trenirati se mogu samo beskontaktni i pojedinačni sportovi, a treninzi ostalih sportova mogu raditi ono što ne zahtijeva kontakt. Boksači smiju raditi na spravama, košarkaši mogu imati pucačke treninge, ali ne i utakmice. Otvaraju se dvorane, ali je zabranjeno igrati nogomet da ne dođe do kontakta. Velika je razlika u tome igra li se s kontaktom ili se treniraju određene vještine bez kontakta. U dvoranama se igra tenis, nema kontakta, dakle moguće je igrati, ali bez kontakta”, pojasnio je Capak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari