VIŠE GORE, MANJE DOLJE

Od utorka ponovo pojeftinjuje gorivo: Najviše razloga za veselje imaju vozači ‘dizelaša’

Foto. Pixsell

Od utorka se ponovno mijenja cijena goriva i to na niže, a najviše će pojeftiniti dizel

Više gore, manje dolje, tako bi se otprilike moglo opisati kretanje cijena goriva na benzinskim postajama jer nakon prošlotjednog značajnog poskupljenja, od utorka će cijene ipak biti niže. ipak, ne toliko da bi kompenzirale poskupljenja od prošlog tjedna.

Kako doznaje 24satacijene reguliranog Eurodizela trebale biti oko 80 lipa niže, dok bi benzin Eurosuper 95 trebali plaćati oko 35 lipa jeftinije.

Drugim riječima, litra Eurodizela trebala bi koštati oko 12,70 kuna, dok bi litra Eurosupera trebala biti oko 12,10 kuna.

Plenković na benzinskima

Prošli tjedan je došlo do značajnog rasta cijena. Benzin je poskupio 61 lipu, a dizel čak 1,48 kuna.

Dodajmo kako su u noći s nedjelje na ponedjeljak u Zagrebu pojedine benzinske postajte oblijepljene s naljepnicama s likom premijera Andreja Plenkovića i porukom: “Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo”. Anonimni aktivisti u time željeli ukazati na visoke državne trošarine na gorivo koje čine više od polovice cijene po litri, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari