ODLIČAN POTICAJ: Riječkoj tvrtki 300.000 kuna bespovratnih EU sredstava!

Poduzetnici iz Primorsko-goranske županije od 2015. godine do sada su povukli gotovo 190 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas u Zagrebu ugovor o bespovratnim EU sredstvima tvrtci Alarm automatika iz Rijeke za projekt pod nazivom „Jačanje pozicije tvrtke Alarm automatika na SEE tržištu“ koji je prijavila na natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova, faza 2. Projekt je vrijedan 473.000,00 kuna, a tvrtka je dobila 300.000,00 bespovratnih EU sredstava.

„Tvrtka će u sklopu projekta sudjelovati na četiri međunarodna sajma u Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj. Projekt će doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 20 posto te povećanju prihoda od izvoza za 20 posto“, istaknula Ana Srdoč, zaposlenica tvrtke.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u posljednje četiri godine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. objavilo je ukupno 29 poziva na dostavu projektnih prijedloga vrijednosti 6,2 mlrd. kuna, od čega 21 direktno namijenjenih poduzetnicima u vrijednosti 5,1 mlrd. kuna bespovratnih sredstava.

„Očekujemo da će dodijeljene potpore generirati 7,4 mlrd. kuna investicija, od čega 6,47 mlrd. kuna poduzetničkih investicija. Uz unapređenje poslovanja poduzetnika, poduprtim projektima sačuvat ćemo 17.000 radnih mjesta te otvoriti više od 8.800 radnih mjesta“, istaknuo je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poduzetnici iz Primorsko-goranske županije od 2015. godine do sada su povukli gotovo 190 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom je razdoblju financirano sveukupno 158 projekata za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj te razvoj poslovne infrastrukture.

U 2019. godini planirani su novi pozivi u iznosu većem od 1,6 mlrd. kuna, a uključuju komercijalizaciju inovacija proizvoda/usluga MSP-ova u S3 područjima, jačanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, transfer tehnologija i novih inovativnih proizvoda MSP-ova, jačanje međusobne povezanosti MSP kroz klastere i drugo.

VIDEO DANA: