RASTE I MINIMALNA PLAĆA

Odlična vijest za studente! Od 1. siječnja raste minimalna studentska satnica

Vlada je 28. studenog donijela odluku da minimalna bruto plaća od 1. siječnja poraste s 4250 na 4687,50 kuna

Od 1. siječnja studentska satnica s 26,56 kuna raste na 29,30. Studentska satnica je vezana uz prosječnu plaću, a izračunava se tako da se iznos minimalne bruto plaće podijeli sa 160.

Vlada je 28. studenog donijela odluku da minimalna bruto plaća od 1. siječnja poraste s 4250 na 4687,50 kuna.

“Poslodavci traže studente koji imaju dosta slobodnog vremena, koji mogu raditi kontinuirano tijekom dulje vremena, posebno kada je riječ o pomoćnim poslovima u proizvodnji, skladištu ili ugostiteljstvu, kako bi mogli uskladiti tjedne ili mjesečne rasporede i znati unaprijed kada mogu računati na studentsku radnu snagu” kaže Sonja Nidogon Višnjić, voditeljica Student servisa Studentskog centra Varaždin za Večernji list.

Studenti, kaže, biraju poslove koji su bolje plaćeni kada je riječ o pomoćnim poslovima, no preferiraju i poslove koji su usklađeni s njihovim područjem studiranja.  “Studenti s kojima smo razgovarali kažu da je velik broj poslodavaca i dosad ‘zaokruživao’ iznos satnice na 30 kuna. Najbolje su plaćeni predavači u školama i oni koji daju poduke i instrukcije, programeri i dizajneri web stranica. Tu su satnice često preko 50 kuna”, kaže voditeljica Student servisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari