ČEKAJU SE NALAZI ZA 61 SUSPEKTNOG PACIJENTA

Odlične vijesti: Drugi dan zaredom u Istri nema novih oboljelih od koronavirusa

FOTO: Duško Marušić/Ilustracija

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije stigli su novi podaci o koronavirusu na području Istre

Ukupno je ispitano devet uzoraka brisa koji su rezultirali negativni na koronavirus te da u Istarskoj županiji nema novooboljelih drugi dan zaredom. Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno dvanaest izliječenih od koronavirusa (COVID-19), prenosi Glas Istre.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa i dostavljen u laboratorij u Zagreb.

O rezultatima nalaza bit ćete naknadno obavješteni, navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, piše Glas Istre.

Vezano za zabranu napuštanja mjesta boravišta, Kozlevac navodi da se u suradnji i koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske radi na operacionalizaciji članka 28. Zakona o civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, kojom će više jedinica lokalne samouprave potpisati Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području.

Ustrojit će Koordinaciju Stožera civilne zaštite s tog područja i koordinirano djelovati u mjerama i aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa (COVID-19), u okviru Stožera civilne zaštite Istarske županije.

– To će omogućiti, prilagodbom nacionalnog sustava e-Propusnica, slobodno kretanje građana unutar područja jedinica lokalne samouprave koje su potpisale zajednički Sporazum, navodi Kozlevac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari