1 OSOBA ZAVRŠILA U BOLNICI

Oglasila se Coca-Cola o incidentu s trovanjem: ‘Zabrinuti smo i otvoreni za suradnju s nadležnim tijelima’

Foto: Pexels

‘Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj’, poručili su u odgovoru

Nakon što su društvene mreže preplavile poruke upozorenja o navodnim trovanjima nakon ispijanja jedne vrste mineralne vode, napokon su se oglasili iz kompanije Coca-Cola Hrvatska.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, stoji u njihovom odgovoru.

Ranije tijekom dana policija je potvrdila da su dobili prijavu da je jednoj osobi pozlilo nakon ispijanja bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u Rijeci te da je prevezena tamošnji KBC. Iz bolnice su potvrdili da je osoba zaprimljena kod njih na liječenje zbog sumnje na kemijsku ozljedu želuca i da je njezino stanje sada stabilno.

“Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba”, izvijestili su. U tijeku je istraga i utvrđivanje svih detalja oko ovog slučaja, a iz policije poručuju da osim ovog i još jednog događaja od ranije nisu imali drugih prijava.

Slučaj trovanja vodom iz boce koja je poslužena u ugostiteljskom objektu u Rijeci preuzeo je DORH i Ministarstvo unutarnjih poslova, a o svemu je obavješten i Državni inspektorat. Sanitarna inspekcija je uzela uzorke te vode radi utvrđivanja činjenica.

Pojavile su se informacije da navodno postoje i slučajevi u Zagrebu, no iz KBC-a Dubrava te s Rebra i iz Klaićeve su kazali da kod njih nema zabilježenih slučajeva trovanja, a isto su potvrdili u KBC-u u Osijeku i Koprivnici.

Jutros su se uznemirujuće poruke počele dijeliti među korisnicima društvenih mreža.

“Nemoj piti ništa od one mineralne. Jer u KBC-u javljaju da imaju trovanje kiselinom i spaljen jednjak i želudac kod ljudi do nepopravljivih stanja”, stoji u jednoj poruci koji su nam poslali čitatelji.

“Ili ne je neka greška u proizvodnji pa je stiglo u Rijeku slučajno ili netko truje s kiselinom. Prvo su u KBC-u mislili da je slučajno, sad već ima puno ljudi. Javi kome znaš da bi mogao piti”, nastavlja se u poruci.

Ovo nije jedina takva poruka, a u jednoj prepisci čak stoje i navodne fotografije teških opeklina.”Ekipa, nije za***ancija, ali izbjegavajte (naziv proizvođača) i njezine proizvode obavezno u idućem razdoblju. Imali smo tri slučaja teških opeklina jednjaka i želuca unazad dva mjeseca”, piše u prepisci, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari