ŠTO SE TO DOGAĐA?

Video | Ogromna količina ribe pluta morem u mjestu na Jadranu, građani je skupljaju i nose kućama!

Iz Ministarstva odbacuju sumnju da je riječ o odbačenom ulovu ili posljedici ilegalnog ribolova

Velika količina ribe pluta morem u Stobreču, javlja nam čitateljica iz Stobreča čija je kuća na litici direktno uz more.

“Ovako nešto nikad nisam vidjela otkad živim ovdje. Ovo je pola kanala pokrilo. Ribu sam zapazila točno u 12.10 kad sam otvorila prozor. Počela sam snimati i sve prijavila Institutu”, kazuje nam.

Prepričava nam da ljudi mahom skupljaju ribu iz mora i nose je svojim kućama.

“Iskusniji ribari i ribarice govore da je riba okej, planiraju je zadržati pa konzumirati tek kad dobiju povratnu informaciju”, kazuje nam čitateljica.

DalmacijaDanas pak piše da im je čitatelj javio da je riba plutala morem od 8 sati, a što je posrijedi pitali smo na nekoliko adresa.

“Ribarski inspektori iz Ministarstva poljoprivrede su na terenu”, kazao nam je lučki kapetan Željko Kuštera.

“Ribarski inspektor izašao je po prijavi službe 112 zajedno s djelatnicima Lučke kapetanije Split te utvrdio da se radi o oko par tona uginule ribe “cipal zlatar” prosječne težine 25 -35 dkg koja je uginula od, za sada, nepoznatog uzroka. S obzirom na to da je odbačena sumnja na uzrok uginuća kao posljedicu ilegalnog ribolova ili odbačenog ulova, uzet je uzorak koji će biti poslan na laboratorijsku analizu te su preko službe 112 o uginuću obaviještene nadležne komunalne službe”, odgovorili su nam iz Ministarstva poljoprivrede, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari