UPALJENI METEOALARMI

Oluja protutnjala Hrvatskom, ali nije gotovo! Evo gdje postoji opasnost od novog nevremena

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju te Velebitski kanal upaljeno je narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Očekuje se pojačana i jaka, moguća i vrlo jaka bura s udarima vjetra do 110 kilometara na sat. Iz DHMZ-a upozoravaju i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veću štetu

Oluja i nevrijeme poharali su dijelove Hrvatske u ponedjeljak, a meteoalarmi su za više regija upaljeni i u utorak. Vatrogasci su tako imali pune ruke posla početkom tjedna zahvaljujući snažnoj kiši i vjetru koji su stvarali probleme u Zagrebu, a nevrijeme s tučom poharalo je i Slavoniju gdje su stradali krovovi, fasade i automobili.

POGLEDAJTE SNIMKU Žestoko nevrijeme u Županji, padala tuča:

Za riječku, splitsku i dubrovačku regiju te Velebitski kanal upaljeno je narančasto upozorenje koje označava opasno vrijeme. Očekuje se pojačana i jaka, moguća i vrlo jaka bura s udarima vjetra do 110 kilometara na sat. Iz DHMZ-a upozoravaju i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veću štetu.

“Zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča, kao i prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Osjetno svježije

Nakon toplinskog vala i za mnoge nesnosnih vrućina, i danas će se nešto lakše disati. Temperature će se kretati oko 23 Celzijeva stupnja, a živa u termometru ići će najviše do 28 stupnjeva.

U prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku zemlje i u Dalmaciji gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Poslijepodne sa sjeverozapada smanjenje naoblake, ali lokalno će i dalje mogući pljuskovi, osobito na jugu, izvijestio je DHMZ. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni.

“Na sjevernom Jadranu razvedravanje pa tek mjestimice u gorju i unutrašnjosti Istre iz zaostalih oblaka može pasti koja kap kiše. Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a uz zapadnu obalu Istre jugozapadnjak. I ovdje manje toplo, uz more između 25 i 27 °C, u gorju 20-ak stupnjeva”, prognozirao je RTL-ov meteorolog Sven Vorkapić, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari