ZBOG NESLAGANJA

Omiljeni proizvodi hrvatskih kupaca iz Podravkina kataloga nestaju iz prodaje u Kauflandu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pozadina svega je to što se dvije kompanije nisu uspjele dogovoriti oko cijena. Ipak, obje tvrtke izrazile su nadu da će ipak postići dogovor

Proizvodi koprivničke ‘Podravke‘ nestaju s polica trgovačkog lanca “Kauflanda” jer, kako je potvrđeno u obje tvrtke, nije postignut dogovor oko novih uvjeta suradnje koje je predložio “Kaufland”.

“Podravka je još u travnju prekinula isporuku proizvoda Kaufladu s obzirom na to da nismo uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje. Naime, Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a, osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom”, poručeno nam je iz Podravke, piše Jutarnji list.

U “Kauflandu” ne opovrgavaju kako nisu postigli dogovor oko novih uvjeta suradnje s “Podravkom”, ali otkrivaju kako se još vode pregovori s koprivničkom kompanijom i izražavaju nadu kako će se uskoro postići dogovor. Navode, trenutno na policama nude neke od najprodavanijih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu i druge proizvode. Neki drugi proizvodi trenutno nisu dostupni – navode u “Kauflandu”.

Doduše, ni u Podravci ne isključuju mogućnost postizanja dogovora s “Kauflandom”, ali pritom napominju da dogovor može biti postignut samo ‘uz obostrano prihvatljive uvjete‘. Ističu kako su ‘usprkos snažnom i kontinuiranom rastu troškova proizvodnje i sirovina minimalno povećavali cijene svojih proizvoda vodeći računa o potrošačima i negativnom utjecaju inflacije na standard građana‘, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari