OPERACIJA „TRITON“ Posada broda “Andrija Mohorovičić” noćas spasila 354 osobe

Posada broda Hrvatske ratne mornarice “Andrija Mohorovičić” tijekom noći s nedjelje, 16. kolovoza, na ponedjeljak, 17. kolovoza, ponovno je u sklopu združene operacije Europske unije “Triton” spašavala ilegalne migrante u Sredozemnom moru i ovoga puta spasila 354 migranata, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH).

U toj akciji spašavanja na brod HRM-a ukrcano je 99 djece, 88 žena i 167 muškaraca. Luku iskrcaja spašenih osoba naknadno će odrediti zapovjedništvo operacije.

“Andrija Mohorovičić” u nedjelju ujutro spasio je 305 migranata. Tada je na brod ukrcano 124-oro djece, 58 žena i 123 muškaraca, koji su iskrcani na Siciliji.

Posada “Andrije Mohorovičića”, koja je u operaciju “Triton” uključena od 1. kolovoza, već je drugog dana sudjelovanja u toj misiji spasila 37 osoba na moru, dok je nekoliko dana kasnije sa švedskim brodom “Posejdon” sudjelovala u akciji spašavanja 476 migranata.

ilegalci

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari