BITKA MALENOG JONE

Operiran je dječačić zbog kojeg se ujedinila Hrvatska! ‘Još je na aparatima, ali stabilan’

Idi na originalni članak
Foto: Printscreen/RTL

Liječnici su uspjeli, umjesto da ugrade umjetnu, iskoristiti postojeću arteriju kako bi Jona dobio neometan protok kisika

Oglas

Maleni Jona, dječačić star tek 21 dan, uspješno je operiran jučer poslijepodne u bolnici za srčane bolesti u Linzu.

Više u videoprilogu:

Sve bi to bilo nemoguće bez vaše pomoći i prikupljenih više od milijun kuna donacija. Jer samo operacija rijetke srčane mane i smještaj iznosili su više od 500 tisuća kuna.

Točno tjedan dana nakon odlaska iz KBC-a Zagreb prema bolnici za srčane bolesti u Linzu, obavljena je operacija Jonine rijetke srčane mane. Sve nade roditelji su polagali u stručnost austrijskih liječnika.

“Trenutno je stabilno. Još uvijek je na aparatima, znači prima pomoć za disanje, lijekove za funkcioniranje organizma i srca. To će s vremenom smanjivati, ovisno o njegovom stanju”, kazala je Jonina majka Dajana Kiš.

Operacija je trajala 9 sati

Operacija je trajala 9 sati, dva sata dulje od predviđenog. Liječnici su uspjeli, umjesto da ugrade umjetnu, iskoristiti postojeću arteriju kako bi Jona dobio neometan protok kisika u srce. Također, ugrađen mu je i srčani zalizak od teleta koji će morati promijeniti kad odraste. Prema riječima liječnika, Jona bi uskoro mogao put Zagreba.

“Do daljnjeg ćemo ostati u Linzu. U troškove operacije je predviđen i oporavak u trajanju četiri tjedna. Jedan tjedan intenzivne njege i tri tjedna na intenzivnom odjelu”, rekao je Jonin otac Željko Kiš.

Za liječenje prikupljeno milijun kuna

Zahvaljujući ljudima u Hrvatskoj, ali i šire, u samo nekoliko dana prikupljene su donacije od najmanje milijun kuna za Jonino liječenje. Roditelji su složni – učinili smo pravu stvar.

“Cijelu ovu situaciju bi ponovili. Znači, sve postupke od prvog dana kada smo saznali problem sa srcem, razgovor s liječnikom i naša odluka da idemo u Linz, da sakupimo pomoć jer smo vidjeli, odnosno svakim danom smo sve uvjereniji, a i vidimo da je to bila ispravna odluka, da nije trebalo čekati”, rekao je Željko Kiš.

No, ovo neće biti posljednji susret Jone s bolnicom u Linzu. Još neko vrijeme će morati dolaziti na redovite, mjesečne kontrole. Mala je to cijena lijepe priče ovog hrabrog dječačića koji je danas napunio 21 dan, a pred njim je, zahvaljujući svim dobrim ljudima oko njega – čitav život.

Vijesti.hr

Exit mobile version