KAOS U AFGANISTANU

Osmero Hrvata danas izvučeno iz Kabula u Afganistanu

Foto: Screenshot/Nova TV

Ukrajinski zrakoplov evakuirao je ukrajinske, hrvatske, nizozemske, bjeloruske i afganistanske državljane iz Kabula, objavio je šef ukrajinske diplomacije Dmitro Kuleba u ponedjeljak na Twitteru. 

“Ukrajinski zrakoplov stacioniran u Afganistanu izvukao je državljane Ukrajine, Nizozemske, Hrvatske, Bjelorusije, Afganistana iz Kabula. Sada su sigurni”, napisao je Kuleba, piše Index

Javili su se i iz Ministarstva vanjskih poslova.

“Danas, 16. kolovoza 2021. godine, realizirana je repatrijacija 8 hrvatskih državljana iz Afganistana. MVEP je u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima na terenu te u suradnji sa zemljama partnerima prati i koordinira odlazak ostalih hrvatskih državljana, koji se očekuje tijekom današnjeg i sljedećih dana.

VIDEO DANA:

MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU kako bi se osigurao koordinirani pristup u pružanju konzularne pomoći hrvatskim i drugim građanima EU.

Diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, pruža sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana svojim kućama. MVEP intenzivno radi na repatrijaciji preostalih hrvatskih državljana iz Afganistana. MVEP koristi prigodu zahvaliti ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana”, objavili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari