Oštetili brodogradilište za pola milijarde eura: Počelo suđenje bivšim članovima uprave i direktorima Uljanika

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši čelnik Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i danas je zaposlenik pulske brodarske tvrtke, koja je promijenila naziv u Alpha Adriatic na poziciji menadžer za strateški razvoj s plaćom od 9000 eura mjesečno

Početak suđenja dvanaestorici bivših čelnika Uljanik grupe i Uljanik plovidbe obilježilo je utvrđivanje identiteta optuženih, tijekom kojih se moglo čuti podosta zanimljivih detalja, piše Novi List.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Bivši čelnik Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić i danas je zaposlenik pulske brodarske tvrtke, koja je promijenila naziv u Alpha Adriatic na poziciji menadžer za strateški razvoj s plaćom od 9000 eura mjesečno. Istu plaću na funkciji savjetnika u pulskom brodaru iznio je i Darko Šorc koji je, kao i Pavletić, vlasnik je oko 32.000 dionica Alpha Adriatica.

Među dioničare Alpha Adriatica redom se upisuju i bivši čelnici pulskog brodogradilišta i Uljanika – Anton Brajković s oko 17.000 dionica, Marinko Brgić 1500, Veljko Grbac 9000, Gianni Rossanda 2800 te Silvan Kranjc 1874 dionica. Gianni Rossanda danas je zaposlen u vlastitoj tvrtki, s plaćom od 800 eura, a od značajnije imovine naveo je suvlasništvo na dva stana od 68 i 90 kvadrata te vlasništvo prava građenja kuće u Pješčanoj uvali, naveo je pred raspravnom sutkinjom Damirom Delost.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od optuženih, njih petorica su danas u mirovini – Marinko Brgić, Anton Brajković, Veljko Grbac, Silvan Kranjc i Zdravko Pliško s prosjekom mirovina od 1300 do 1900 eura. Rasprava se nastavlja čitanjem optužnice, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari