KASNO U NOĆI

Osuđen zbog nevjerojatne laži: Lagao Hitnoj da ima koronu, trebao mu prijevoz…

Photo: ILUSTRACIJA/Damir Spehar/PIXSELL

Karlovčanin dobio je uvjetnu kaznu od 20 dana zatvora s rokom kušnje od jedne godine, jer je 16. travnja 2020. godine oko 1.20 iza ponoći mrtav pijan slagao je Hitnoj službi da ima koronu.

Povjeravanje propusnica

U vrijeme kada se bez propusnice nije moglo otići iz mjesta prebivališta, ovaj 42-godišnji muškarac obratio se policiji na zaustavnom punktu uz cestu na kojemu su provjeravali propusnice kretanja i rekao im kako je zaražen koronavirusom, piše KAportal.

Pozvao je karlovačku Hitnu i sačekao ih na punktu. Napravio je to samo zato da bi ga djelatnici Hitne pomoći u svojim kolima prevezli kući. Završio je, međutim, na triježnjenju na psihijatriji Opće bolnice Karlovac.

Sud je zaključio da je širio lažnu vijest  i izazvao bezrazložno postupanje žurnih službi. No, na sudskom postupku se nije pojavio, pa je na sudu čitano kako je svoj postupak objasnio tijekom policijskog ispitivanja.

”S prijateljem sam se pješice vraćao iz Ozlja i bio sam jako pijan. Došao sam do policajca i rekao da imam Covid-19. Pozvao sam Hitnu, odvezli su me u Opću bolnicu Karlovac, testirali na koronavirus i smjestili na psihijatriju. Znam da nisam imao koronavirus, ali mi je trebao neki prijevoz do grada”, ispričao je muškarac.

Bolnički nalaz na Covid-19 mu je, dakako bio negativan.

”Da je okrivljenik postupao protivno zakonu utvrđeno je njegovom izjavom na zapisniku o ispitivanju osumnjičenika u kojem je izrijekom naveo da je prije zvanja hitne pomoći smatrao da nema koronu ali trebao je nekakav prijevoz do grada. Takvim njegovim ponašanjem širio je lažne vijesti te time izazvao bezrazložno postupanje hitnih službi a time nemir i nespokojstvo istih”, navodi se u sudskom obrazloženju, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari