U IVANIĆ-GRADU

Otac napao socijalne radnice: ”Razvalio vrata, bacio zaštitarku na stol i razbio detektor metala…”

Foto: RTL

Napad na socijalne radnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu dogodio se danas u jutarnjim satima. O njemu je uoči sjednice Vlade javnost obavijestio i ministar Josip Aladrović.

“Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu donio je odluku o izricanju žurne mjere izdavanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji. U Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad došla je majka s dvoje djece u dobi od dvije i jedne godine. Majci je izrečena mjera, odvojena je od djece te su stručni radnici prema dogovoru s Domom za djecu Zagreb, Nazorova 49 krenuli prevesti djecu. Majka je u viskom stupnju trudnoće (pred porodom) s trećim djetetom,pišu Vijesti.hr

Nakon toga, majka je nazvala oca djece koji je jurećom brzinom uletio u Centra. U hodniku Centra pokušava ga zaustaviti zaštitarka. U tom trenutku, otac počinje razbijati stol zaštitarke i nasrće prema stručnim radnicima. Izvalio je detektor metala iz ležišta, razbacao računalo i svom snagom bacio zaštitarku na njen stol koji je u potpunosti uništen. Zaštitarka ga je uspjela zadržati primjenom fizičke sile do ponovnog dolaska djelatnika PP Ivanić-Grad te odvođenje majke kolima hitne pomoći, završena je izravna ugroženost djelatnika centra.

Napominjemo da se ne osjećamo sigurnim niti uz detektor metala koji uz doživljenu količinu agresije ne predstavlja nikakvu prepreku. Ogorčeni smo javnim medijskim linčem na djelatnike u sustavu socijalne skrbi. vjerujemo da je i današnjem događaju uvelike doprinijelo upravo ovakvo prezetiranje djelatnika u sustavu”, piše u priopćenju.

Naglasili su kako je problem slabe zaštite u centrima i spomenuli slučaj gdje je zaštitar zaplijenio 10 noževa u jednom centru te kako nikoga nije bilo briga za to.

“Čovjek je razvalio vrata i detektor metala, zahvaljujući zaštitarki izbjegnuta je tragedija, stol je uništio, ovo je isključivo bio napad na radnice socijalnog centra”, izjavila je ravnateljica Martina Cuvaj. Zaštitarku je naime bacio na pod.

Naglasili su i kako je prozivanje socijalnih radnika zbog slučaja tragično preminule djevojčice u Novoj Gradišci dovelo do ovog slučaja jer je situacija eskalirala. Kažu kako se boje raditi jer ne znaju što će ih dočekati na poslu.

“Zaštitarka je ozlijeđena, spasila nam je svima živote”, kazala je ravnateljica i dodala kako im nedostaje radnika te kako je administracija 80% njihovog posla i to ne može biti kvalitetan posao.

Zaštitarku je pregledala hitna i sanirane su joj ozljede.

“Bila sam u šoku, to što se dogodilo je strašno”, rekla je zaštitarka. Napadač nju nije pokušao udariti, već je ona njega pokušala zaustaviti kad je shvatila da je opazio socijalnu radnicu. Shvatila je da bi ju napao ako ona ništa ne poduzme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari