Otkrivamo detalje potrage! Misteriozni nestanak pripadnice HV-a, kćer za RTL: ‘Imaju neke novosti’

FOTO: Nestali.hr/PIXSELL

U jednom danu za njom je tragala policija, HGSS-, vatrogasci, 71 pripadnik HV-a, 10 plovila, bespilotna letjelica i dronovi

Policija i pripadnici Vojne policije i Ravnateljstva civilne zaštite i dalje tragaju za nestalom pripadnicom Hrvatske vojske Jadrankom Skender, čiji je nestanak prijavljen 4. prosinca 2019. godine zagrebačkoj Policijskoj upravi.

PUZ je ubrzo izvijestio da nakon prijave nestanka Jadranke Skender policija koristi sva sredstva koja su joj na raspolaganju u traganju za nestalim osobama.

​No, od tada, dakle više od dva mjeseca, obitelj više nije dobila nikakvu informaciju niti je Jadranka Skender pronađena.

“Koliko sam saznala, imaju novosti, ali još nisu organizirali sastanak na kojem bi nas civilna i vojna policija izvijestila o tome što su napravili zadnjih mjesec dana i je li išta dovelo do toga da znamo gdje je mama ili što se desilo. Nadam se da bi nam sutra mogli dati neke informacije jer smo tražili MUP i MORH na sastanak, ali za sada koliko nam javlja inspektorica iz Heinzelove, čekamo da MORH potvrdi da će doći na sastanak”, kazala je za Vijesti.hr Ines Skender, kći nestale Jadranke.

Podsjetimo, tog dana, 4. prosinca u 23.35 sati policijski službenici počeli su s pretragom terena koji su na temelju prikupljenih saznanja označili kao moguću početnu lokaciju, a u potrazi su im se pridružili policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz Vojnu policiju.

Već isti dan je pronađen njezin automobil i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka u Zagrebu.

Podsjetimo, tog dana, 4. prosinca u 23.35 sati policijski službenici počeli su s pretragom terena koji su na temelju prikupljenih saznanja označili kao moguću početnu lokaciju, a u potrazi su im se pridružili policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz Vojnu policiju.

Već isti dan je pronađen njezin automobil i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka u Zagrebu.

Policija detaljno o potrazi

​Poslali smo upit policiji i Ministarstvu obrane. Do objave ovog teksta iz MORH-a nismo dobili odgovor, dok je Policijska uprava zagrebačka poslala detaljan opis potrage za nestalom kojeg prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz nestanak osobe i postupanje policijskih službenika od trenutka prijave, obavještavamo Vas da su policijski službenici poduzeli sve mjere i radnje prilikom traganja koje poduzimamo i dalje, u suradnji s Vojnom policijom i Ravnateljstvom civilne zaštite.

Po prijavi nestanka stavili smo u funkciju sve ‘alate’ koje koristi policija u traganju za nestalim osobama. Tog istog dana, 4. prosinca 2019. godine oko 23.35 sati, policija je započela s pretragom terena za koji su policijski službenici na temelju prikupljenih saznanja locirali kao moguću početnu lokaciju traganja.

Nakon početnog rada policijskih službenika iz policijske postaje, pretragu na samom terenu proveli su policijski službenici iz dviju policijskih postaja s područja Novog Zagreba i Trešnjevke uz Vojnu policiju.

Sat vremena kasnije pronađen je automobil osobe za kojom se traga, i to u Cimermanovoj ulici kod Obale Ivana Supeka.

Potom, policijski službenici, uz ispomoć Vojne policije i uz koordinaciju Operativno komunikacijskog centra policije Policijske uprave zagrebačke, osim pretrage sjevernog dijela korita rijeke Save, pretražili su i južni dio korita, no tom prilikom nije se došlo do korisnih saznanja vezanih uz pronalazak nestale osobe.

Čim su se stvorili uvjeti za pretraživanje rijeke Save, 5. prosinca 2019. godine, policijski službenici su u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite i uz aktivno sudjelovanje vatrogasaca iz Zagreba i Velike Gorice, u jutarnjim satima nastavili i tu vrstu traganja. Tada su se na mjestu događaja nalazili policijski službenici, vatrogasci JVP Zagreb i Velika Gorica sa šest vatrogasnih vozila, plovilom s dva sonara, jednim čamcem i jednim dronom, uz auto-patrole koje su obilazile svoja postajna područja.

Svo navedeno ljudstvo i tehnička oprema stavljena je u punu funkciju prilikom pretrage obale i korita rijeke Save od Jadranskog mosta do kaskada (kod toplane) i od Domovinskog mosta do mjesta Vrbovo Posavsko, a što uz sav trud angažiranih, do sada nije dalo rezultata.

Nadalje, kamere u neposrednoj blizini pronalaska osobnog automobila nestale pregledane su te se nije došlo do korisnih saznanja, dok je za osobni automobil kojeg spominjete utvrđeno kome pripada te se također nije došlo do korisnih saznanja o nestanku osobe.

Ujedno, 8. prosinca 2019. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke obavljena pretraga korita rijeke Save, kao i pregled uz rijeku Savu na njihovom području. Ujedno, 9. prosinca, pomoću službenog plovila Policijske postaje Novska ponovno je pregledano dio korita rijeke Save na postajnom području Novska, a od strane pripadnika HGSS s jednim čamcem i tri osobe obavljena je pretraga dijela korita rijeke Save, od mjesta Martinska Ves do mjesta Vrbova Posavsko.

Samo u jednom danu traganja osim policije, HGSS-a, vatrogasaca za njom je tragao i 71 pripadnik HV-a, deset plovila, bespilotna letjelica, dronovi. Komunalno redarstvo policiji je stavilo na raspolaganje snimke gradskih nadzornih kamera te je na taj način rekonstruirano njezino kretanje. Pregledom nadzornih kamere svih tvrtki na ruti kojom se osoba kretala, zaključeno je da nema nikakvog objašnjenja da se trebala kretati tom rutom.

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave sisačko-moslavačke i dalje nastavljaju s mjerama traganja za nestalom osobom, obavljajući pregled terena uz rijeku Savu, prikupljanju obavijesti s mještanima, od ribolovnih udruga, ribiča, ribočuvara, djelatnika vodoprivrede, djelatnika koji rade na skelama i brodarima koji su na rijeci Savi.”

Jadranka Skender ima kestenjastu kosu i srednje je tjelesne građe, a u trenutku nestanka imala je plavu jaknu, traperice i žute čizme.

U slučaju da posjedujete informacije o nestaloj, možete obavijestiti najbližu policijsku postaju ili nazovati na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja