Otvoreni granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik, Vučić odluku nazvao “pobjedom razuma”

U 17 sati za sav su promet otvoreni granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik.

Srpski premijer Aleksandar Vučić na večerašnjoj sjednici vlade Srbije pozdravio je odluku vlade Hrvatske koju je nazvao “pobjedom razuma”, a hrvatskim građanima poručio da su dobrodošli u Srbiji. Istakao je nužnost regionalne suradnje.

U nastavaku sjednice vlada Srbije donijela je odluku o ukidanju kontramjera prema Hrvatskoj.

– Mi smo kao zemlja koja nije članica EU dobila međunarodnu, svjetsku podršku, a zemlja koja je članica EU takvu podršku nije dobila – zaključio je Vučić. Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić ukidanje mjera od strane Hrvatske nazvao je “velikim porazom neodgovorne politike vlade Hrvarske na čijem je čelu Zoran Milanović”.

Premijer Zoran Milabović izjavio je za RTS kako želi normalne odnose sa Srbijom, ali ne isključuje mogućnost da se ponovno donese odluka o blokadi granice.

– Hrvatska može zaustaviti ulazak Srbije u EU, ja to ne želim. Želimo normalne odnose – kazao je Milanović te ponovio da Srbija mora funkcionirati kao država.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari