MOGU SE NATJECATI I OPĆINE

Ova država organizira lutriju za cijepljenje! Imunizirani mogu osvojiti milijun kuna, ali i hibridni auto

Foto: Pixsell

Lutrija za cijepljenje provodit će se uz pomoć državnih tvrtki i operatora lutrije Totalizator Sportowy

Poljska će pokrenuti lutriju s nagradama od čak milijun zlota (273 000 USD) kako bi potaknula ljude na cijepljenje protiv Covida-19, rekao je u utorak ministar nadležan za program imunizacije. U dolarima, to je iznos od 273.000, dok je u kunama riječ o iznosu većem od 1,68 milijuna.

Michal Dworczyk rekao je da, premda je 69 posto Poljaka izjavilo da želi cijepiti protiv koronavirusa, najveći izazov bio osigurati da to i učine, prenosi Reuters.

“Imamo još jednu reklamnu kampanju cijepljenja i u nju smo uključili face iz sporta, glumce, utjecajne osobe. Lutrija je dodatni prijedlog i ohrabrenje za cijepljenje”, rekao je Dworczyk na konferenciji za novinare, piše Net.hr

U lutriju ulaze i općine

Lutrija za cijepljenje provodit će se uz pomoć državnih tvrtki i operatora lutrije Totalizator Sportowy. Svaka 2.000. cijepljena osoba koja sudjeluje u lutriji osvojit će 500 zlota (oko 838 kuna), a dva sudionika dobit će milijun zlota i hibridni automobil.

Općine će se također poticati da se natječu za postizanje najveće stope cijepljenja, a prvih 500 koji dosegnu stopu od 75 posto dobivaju 100.000 zlota.

Lutrija cijepljenja prati natjecanje u lipnju koje je nudilo vatrogasna vozila malim općinama koje su zabilježile veliku izlaznost na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Ova je inicijativa naišla na kritike oporbenih političara, koji su je nazvali slabo prikrivenim kupovanjem glasova, piše Reuters.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views