DOBRO STE PROČITALI...

Ova tvrtka ima prosječnu neto plaću od čak 778.670 kuna! Djelatnost obavlja na otoku Krku

Foto: Pixsell

Godišnja je to zarada od oko 9,3 milijuna kuna. Tvrtka je prošle godine ostvarila ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, a neto dobit iznosila je 22,65 milijuna

Postoji tvrtka u Hrvatskoj u kojoj je prosječna mjesečna neto plaća 778.670 kuna. Sigurno mislite da ste krivo pročitali, ali uistinu je riječ o plaći koja iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Riječ je o tvrtki pod imenom Golar Viking sa sjedištem u Splitu, a osnovna joj je djelatnost operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku, javlja Danica.hr.

Splitska tvrtka ima samo dvojicu zaposlenih, a njihov je posao brinuti da sve štima na plutajućem brodu terminalu na koji se prekrcava ukapljeni prirodni plin te se on nakon pretvaranja iz tekućeg u plinovito stanje pušta u magistralne plinovode.

Godišnja je to zarada od oko 9,3 milijuna kuna. Tvrtka je prošle godine ostvarila ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, a neto dobit iznosila je 22,65 milijuna.

Drugo mjesto drži tvrtka Mejaši prvi, također iz Splita, a bave se upravljanjem nekretnina. Ima jednog zaposlenika koji ima plaću od 86.700 kuna.

Treći i četvrti su poduzeća stranih farmaceutskih kompanija GlaxoSmithKline s 11 zaposlenih (61.700 kuna) i Sanofi-Aventis s 44 zaposlenika (47.400 kuna).

Peti je Microsoft s 58 zaposlenih i plaćom od 45.400 kuna, a odmah iza njih McKinsey s plaćom od 42.700 kuna.

Sedmo i osmo mjesto su krovne holding kompanije, Atlantic grupa i Fortenova grupa, a deveti je Samsung electronics.

Na desetom mjestu nalazi se talijanska podružnica koja se primarno bavi gradnjom stambenih i nestambenih zgrada, KT s.p.a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari