ŠTO SE SVE MIJENJA?

Video | Ovi Hrvati najviše strahuju od ulaska u Schengen: ‘Je li to istina, vidjet ćemo’

Na graničnim prijelazima, pogotovo s regijom, policija ima najbolju opremu, a najviše od Schengena strahuju vozači kamiona, koji ionako dugo čekaju. Više u video prilogu!

Od Nove godine Hrvatska ulazi u Schengenski prostor, ta odluka je pala jednoglasno na sastanku ministara unutarnjih poslova.

Europski prostor bez granica širi se prvi put nakon više od deset godina, a s ulaskom Hrvatske u Schengen stižu promjene. Evo što se sve mijenja od 1. siječnja i kako će čuvanje Schengena izgledati na granici Hrvatske sa zemljama koje nisu u Europskoj uniji.

Vozači kamiona se boje strožih kontrola

Stara Gradiška, granica s Bosnom i Hercegovinom, jedan je od tri najfrekventnija granička prijelaza, a svake godine tom granicom prođe više od 4 milijuna putnika.

Za RTL su slučajni prolaznici otkrili da trenutno na toj granici nema strože kontrole, ali se nadaju da će ulaskom Hrvatske u Schengen brže putovati i prolaziti kroz, na primjer, Sloveniju.

Na graničnim prijelazima, pogotovo s regijom, policija na carinama ima najbolju opremu s kojom, kako ističu, mogu odlično vršiti kontrolu na graničnim prijelazima.

Naime, najviše od Schengena ipak strahuju vozači kamiona, koji ionako dugo čekaju.

“Pa bojim se, zato što kažu da će pregled biti još sporiji. To je neka priča među vozačima, sad je li to istina nije li, vidjet ćemo”, govori vozač kamiona, a prenosi net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views1 Views