UPOZNAJTE AROSU

Ovo čudo vozi po travi, šljunku, asfaltu, pijesku, ali i vodi: Proizvest će ih tek 50-ak komada, a cijena? Paprena…

Foto: Von Mercier

Arosa je opremljena električnim motorom koji emitira minimalnu buku i zagađenje, a vozi na zračnom jastuku koji joj omogućuje da u osnovi leti točno iznad površine

Američka linija odjeće Von Mercier koju vodi Michael Mercier predstavila je prvi luksuzni sportski hovercraft na svijetu, piše Net.hr.

Ovo je vozilo prvi puta predstavljeno 2014. godine kao Supercraft, a sada je usavršen i nosi ime Arosa. Riječ je o letjelici koja je spoj dijelova superautomobila i glisera za krstarenje s punim gasom na bilo kojoj vrsti terena.

Foto: Von Mercier

Podsjeća na brzi čamac

Arosa je izrađena od ugljičnih vlakana, ima elegantno tijelo s agresivnim prednjim i bočnim otvorima za zrak koji uzimaju u obzir automobilski dizajn, a sve je to uravnoteženo otvorenim kokpitom s dva sjedala i bočnim palubama koje podsjećaju na brzi čamac.

Foto: Von Mercier

Arosa je opremljena električnim motorom koji emitira minimalnu buku i zagađenje, a vozi na zračnom jastuku koji joj omogućuje da u osnovi leti točno iznad površine.

VIDEO DANA:

Vrtoglava cijena

Von Mercier tvrdi da vozilo može bez napora kliziti po travi, šljunku, asfaltu, pijesku ili vodi. Firma za sada ima u planu proizvesti samo 50 primjeraka, a početna cijena bit će oko 100.000 dolara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari