Ovo je izdaja, nož u leđa! – smatra dio nastavnika i optužuje sindikalne čelnike

Foto: Pixsell/screenshot nastavnici.org

Štrajk se prekida, a učenici su sutra ponovno u školi!

Vlada i sindikati postigli su dogovor koji su prezentirali na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji, ali dio nastavnika, ako je suditi prema objavi portala nastavnici.org, time nije zadovoljan. Smatra da su sindikati izdali nastavnike i u svojoj objavi poziva nastavnike da osnuju novi sindikat.

Objavu su ilustrirali fotografijom na kojoj su Ivo Sanader i sindikalisti Vilim Ribić i Branimir Mihalinec, koja je snimljena 2006-te, a u tekstu navode zašto su nezadovoljni…

1. Ako smo cijelo vrijeme ponavljali da je riječ o izjednačavanju koeficijenta kao indikatoru za dostojanstvo, smatramo da je ovaj dogovor izdaja i nož u leđa nenastavnom osoblju. Nismo se borili za nekoliko stotina kuna, nego za formalno priznanje koje se, nažalost, ne može iskazati drugačije nego brojkama. Sada će se dogoditi paradoks da će neki učitelji koji NISU štrajkali dobiti ono što se tražilo, a mnogi članovi tehničkog osoblja koji JESU štrajkali neće.

2. Po društvenim mrežama se ovakav razvučeni rast koeficijenata već naziva “petoljetkom”. Do 2021. vrijedi pravilo ” ‘ko živ, ‘ko mrtav”, a ako naleti još jedna kriza, opet će se prosvjeta morati altruistički žrvovati

3. Svinjarija s odlukom bez referenduma je de facto dokaz da su sindikati zaista namjeravali lažirati referendum održan prije četiri dana – u čemu smo ih spriječili. Ovu današnju odluku nisu pustili na referendum iz jednostavnog razloga što su znali da će pogodba biti odbijena. Ovdje su rezultati ankete koja je samo nekoliko sati stajala na grupi Nastavnici organizirano, postavljena nešto ranije s informacijama koje su kapale iz medija, a koje su se kasnije pokazale točnima. Komentar je suvišan, navode Nastavnici organizirano.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari