'SOBERCURIOUS'

Video | Ovo je novi TikTok trend među mladima, ali – želimo da zaživi i u Hrvatskoj! Podupiru ga i roditelji

Često smo izvještavali o opasnostima za djecu na društvenim mrežama, prije svega o Tik-Tok izazovima, ali baš s te mreže stiže Dobra strana dana. Pokret mladih protiv alkohola širi se svijetom, a je li stigao i do Hrvatske?

Iako često kritiziran kao mreža puna opasnih izazova, TikTok ima trend koji će se svidjeti svim roditeljima, a već ga obožavaju brojni mladi ljudi diljem svijeta, piše Danas.hr.

Riječ je o pokretu #sobercurious koji je izvorno nastao 2018. , a sad doživljava novi procvat na TikToku.

Na toj mreži mladi bodre jedni druge da ne konzumiraju alkohol, pomažu savjetima kako biti samopouzdan bez pića te vode video dnevnike o životu bez tog poroka i bez osude.

“Nadamo se da će neke dobre vibracije doći i kod nas i da će među našim mladim ljudima proširit se ta jedna akcija tkz. odgovornog stava prema pijenju gdje oni mogu vidjeti da, uspostavljajući apstinenciju duže vremena, mogu biti podjednako društveni, podjednako socijalno prisutni i u konačnici jednako raspoloženi”, oduševljen je Zoran Zoričić, predsjednik Hrvatskog društva za ovisnosti.

Smatra da je ovo idealan način na koji pozitivna poruka može doprijeti do mladih.

“Kontraproduktivno je u tim godinama govoriti nemoj ovo, nemoj ono. Mislim da je kudikamo produktivnije: imaš pravo na izbor, vjerujemo u tebe i prije nego li izabereš informiraj se što su dobre, što su loše posljedice. Dovodimo ih u stanje odgovornosti i pridonosimo njihovoj maturaciji. Onda su rezultati puno bolji”, dodao je Zoričić.

Neki su se i pred kamerom RTL-a obvezali pokušati, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari