Ovo su top plaće u Hrvatskoj: Pogledajte tko mjesečno zarađuje čak 20 tisuća kuna

‘Top menadžeri u administrativnim djelatnostima su u prosjeku niže plaćeni od onih u financijama’

Najveće prosječne plaće od 20.000 kuna zarađuju – kontrolori leta. Slijede ih piloti sa 16.600 kuna, dok su na trećem mjestu top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna. Top menadžere slijede menadžerske pozicije koje su na hijerarhijskoj ljestvici nešto niže, s prosječnim plaćama od 8706 kuna.

Podaci su to koje je Antonija Bušić Crnković s portala Moj posao otkrila za Slobodnu Dalmaciju, a riječ je o analizi podataka iz servisa mojaplaća.hr s više od 47 tisuća sudionika.

Premda su top menadžeri s prosječnih 12.069 kuna neto plaće prošle godine bili najplaćenija kategorija zaposlenika, kontrolori leta i piloti su ispred njih ako se gledaju pozicije, a ne kategorije zanimanja. Međutim, ostala zanimanja iz ove kategorije u koju se ubrajaju piloti i kontrolori slabije su plaćena, pa je ta kategorija zapravo među 10 najlošije plaćenih u zemlji.

“Top menadžeri u administrativnim djelatnostima su u prosjeku niže plaćeni od onih u financijama. Najplaćeniji top menadžeri su u financijama, zatim prodaji, IT-u te turizmu. Najmanje plaćeni top menadžeri su u javnoj upravi, administrativnim zanimanjima te građevini”, objašnjavaju s portala Moj posao.
Vijesti.hr
Foto: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari