IRONIČNO

Pala fasade sa zgrade i ozlijedila 16-godišnjaka; Zgrada u vlasništvu – Ministarstva zaduženog za obnovu od potresa

Foto: Index

U subotu je u samom centru Zagreba sa zgrade načate potresom na 16-godišnjaka pado komad fasade i ozlijedio ga.

Da situacija bude još bizarnija, iako je tamo smješten Gradski ured za obrazovanje, oštećena zgrada na uglu Gundulićeve i Ilice u većinskom je vlasništvu – ministarstva zaduženog za obnovu, piše Telegram.

Puno je oštećenja na njoj, no tunel za pješake nikada nije postavljen, prenose Vijesti.hr

I tu nije kraj. Upravo za tu zgradu, prema pisanju Telegrama, ministarstvo Darka Horvata nije uspjelo osigurati ni papire za sanaciju jer im je natječaj propao.

Naime, u slučaju uglovnice Gundulićeva-Ilice ispriječila se javna nabava.

“Projektna dokumentacija” za obnovu navedene zgrade, navedeno je u natječaju, “financirat će se iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije”. Procijenjena vrijednost bila je milijun i pol kuna, bez PDV-a. Mada je, u odnosu na ukupnu EU svotu od pet milijardi, riječ o malom iznosu, slučaj se pokazao prilično ilustrativnim.

Prvi natječaj iz lipnja je propao. Na natječaj je stigla jedna ponuda, ali nije bila u skladu s dokumentacijom o nabavi, pa su je odbili. Nije im stoga preostalo ništa drugo, nego poništiti natječaj. I tu kreće bitka s vremenom.

Početkom rujna, gotovo tri mjeseca nakon prvog pokušaja, Ministarstvo je raspisalo novi natječaj…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari