PAPA FRANJO PORUČIO: Kršćani i muslimani su braća i sestre, recimo „ne“ nasilju koje se provodi u ime Boga!

“Svjesni smo da posljednji događaji i činovi nasilja, koji su potresli zemlju, nisu utemeljeni na vjerskim motivima”, kazao je Sveti Otac

Papa Franjo rekao je u ponedjeljak u velikoj džamiji u Banguiju da su kršćani i muslimani braća te ih pozvao da se ujedine protiv nasilja i ‘kažu ne mržnji’.

“Kršćani i muslimani su braća i sestre”, rekao je Papa tijekom posjeta velikoj džamiji u Banguiju, prijestolnici Srednjoafričke Republike, gdje su u međuvjerskom nasilju ubijene tisuće ljudi od 2013.

“Svjesni smo da posljednji događaji i činovi nasilja, koji su potresli zemlju, nisu utemeljeni na vjerskim motivima”, kazao je Sveti Otac a prenosi Hina.

On je pozvao kršćane, muslimane i sljedbenike afričkih tradicionalnih religija vjera da rade “na zaustavljanju svakog čina, s bilo koje strane, koji unakazuje lice Boga i čiji je cilj braniti određene interese bilo kojim i svim sredstvima”.

“Zajedno moramo reći ne mržnji, osveti i nasilju, a posebice nasilju koje se provodi u ime vjere ili samog Boga”, rekao je Papa.

Papa je doputovao u nedjelju u Srednjoafričku Republiku gdje danas završava svoju turneju po afričkim zemaljama tijekom koje je još posjetio Keniju i Ugandu.

Sastao se s privremenom predsjednicom Srednjoafričke Republike Catherinom Samba-Penza, posjetio je kamp za raseljene i održao misu na kojoj je pozvao kršćane da oproste svojim neprijateljima kako bi pobijedili nasilje. (vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari