SVI ĆE NAVALITI

Par iz susjedstva ulaže 15 milijuna eura u Hrvatskoj: Otvorit će najveću tvornicu na svijetu za ovaj ‘slatki biznis’

Fptp: Borna Filić/Pixsell

Uskoro se otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda, i to u Ogulinu.

U Ogulinu se uskoro otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda na svijetu, piše u nedjelju Večernji list.

I to će mjesto ljubitelji te svevremenske delicije itekako htjeti posjetiti jer, kako najavljuju vlasnici, osim što će se u proizvodnoj hali od 4500 četvornih metara ručno proizvoditi 15 tona prirodnog gelata dnevno, bit će to i mjesto gdje će ljubitelji moći gledati kako se priprema ta hladna delicija i degustirati razne okuse te naučiti ponešto o tom poslu.

Naime, jedan od najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, aROMA Gelato Experience, čitavu svoju proizvodnju uskoro seli u Ogulin. Pripreme su u punom jeku, već je zaposleno 30-ak djelatnika koji posljednjih nekoliko tjedana prolaze intenzivne edukacije aROMA Gelato Experience Academy.

No, priča o tom velikom ogulinskom projektu počinje u Sloveniji, u predgrađu Ljubljane prije točno deset godina kada su supružnici Tjaša i Primož Ogrizek odlučili sami, praktično u svojoj garaži, “skuhati” prvi sladoled. Bilo im je važno da ga rade od prirodnih sastojaka, bez ikakvih umjetnih aroma i sastojaka, od voća koje su nabavili u svom kraju, prenosi Net.hr.

Tom se idejom vode cijelo vrijeme, a u desetljeću iskustva i rada stvorili su prepoznatljiv brend, tvrtku aROMA Gelato Experience koja je nadaleko poznata kao proizvođač ručno rađenog zanatskog sladoleda od prirodnih sastojaka koje prodaju u svojim buticima u Hrvatskoj. Njihov snažan prodor na hrvatsko tržište odvija se posljednjih 15 mjeseci; u svibnju su otvorili 50. prodajni butik u Hrvatskoj, a sada se užurbano pripremaju za otvaranje jedinstvenog proizvodnog pogona u Ogulinu dok će u cijeli projekt ukupno uložiti 15 milijuna eura, piše novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari