KAOS U PARIZU

Pariški policajci upucali ženu: Prijetila je da će se raznijeti, vikala ‘Allahu Akbar’

Foto: Twitter

Identitet žene još uvijek nije poznat, a policajci su je pogodili najmanje jednim metkom za vrijeme najveće gužve

Pariška policija upucala je ženu na metro stanici Bibliothèque François-Mitterrand koja je nosila islamski veo, a dok je prijetila da će se raznijeti vikala je “Allahu Akbar”. Kako javlja Daily Mail, identitet žene još uvijek nije poznat, a policajci su je pogodili najmanje jednim metkom za vrijeme najveće gužve.

Putnici iz vlaka obavijestili su policiju o incidentu koja je brzo stigla i izolirala ženu koja je prijetila. Cijeli događaj doveo je do zastoja prometa.

Policajci su ustrijelili ženu oko 50 minuta nakon što su stigli na stanicu podzemne željeznice. Žena je u kritičnom stanju. Izvor iz istrage za Daily Mail kazao je kako je žena prijetila i zagovarala terorizam te vikala “Allahu Akbar”, što na arapskom znači “Bog je najveći”. Sve se dogodilo oko 8.30 ujutro.

“U strahu za svoju sigurnost, policija je otvorila vatru na nju oko 9.20 sati, a ona je tada ustrijeljena u trbuh te je odmah evakuirana”, rekao je izvor iz istrage za britanske novine pa dodao da je žena bila potpuno prekrivena velom.

U tijeku su dvije istrage – jedna istražuje postupke ove žene, a druga će pokušati otkriti je li policija opravdano upotrijebila oružje, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari