PAS DRACO JUNAK DANA! GSS spasio stranu državljanku izgubljenu na Lošinju

U potrazi je ukupno sudjelovalo 22 člana HGSS-a, 4 potražna tima, 5 lovaca, 8 policajaca te mještani.

U subotu 18. lipnja oko 12 sati preko županijskog centra 112 HGSS Stanica Rijeka zaprimila je dojavu o nestaloj stranoj državljanki koja je nestala na Lošinju

Radilo se o starijoj dementnoj osobi koja se udaljila u nepoznatom smjeru. Teren gdje je osoba odlutala bio je dosta nepregledan i neprohodan, obrastao niskim grmljem i raslinjem. Odmah po dojavi na teren je izašlo vozilo i spašavatelji obavještajne točke Lošinj, te im se nedugo zatim priključilo još 16 članova iz HGSS Stanice Rijeka, javljaju iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Zbog hitnosti u ispomoć je pozvan i helikopter HRZ-a za pretragu iz zraka sa spašavateljima iz HGSS Stanice Split. Prvi dan potrage nije bilo pozitivnih rezultata jer ni zemaljska ekipa ni helikoprerska potraga nisu uspjeli locirati nestalu osobu. Potraga je prekinuta u subotu dolaskom mrak no nastavilo se  raditi na analizi odrađenog posla i pregledanog terena i poečele su pripreme za nastavak potrage.

Potraga je nastavljena danas u 5 sati dolaskom na mjesto potrage četiri nova potražna tima iz stanica Rijeka, Ogulin i Čakovec, spašavatelja, lovaca, mještana i policije, te se započelo sa detaljnjim pretraživanjem terena kako sa potražnim timovima tako i sa raspoloživim ljudstvom.

nestala2
Foto: HGSS

Potraga je ubrzo i okončana jer je nestala osoba pronađena u 8.45 h, neozlijeđena ali dosta izmorena i iscrpljena. Pronađena je u gustišu, na oko 100 m od puta. Pronašao ju je potražni pas Draco. Potom je uslijedio transport do kola hitne pomoći UT2000 nosilima. U potrazi je ukupno sudjelovalo 22 člana HGSS-a, 4 potražna tima, 5 lovaca, 8 policajaca te mještani.

Potraga je ocijenjena kao vrlo uspješna jer je osoba pronađena, reagiralo se vrlo brzo sa svim potrebnim resursima, ljudstvom, helikopterom za pretragu iz zraka i sa potražnim psima a pretražen je teren od cca 200,00 ha.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views