ZAGREB-STOCKHOLM

Pas oštetio avion Croatia Airlinesa, otkazali polijetanje i iskrcali sve putnike

Idi na originalni članak
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Oglas

Na redovitom letu Croatia Airlinesa iz Zagreba za Stockholm 30. rujna, pas je oštetio prtljažni prostor Airbusa A319, piše Avioradar.net.

Naime, pas se prevozio u prtljažnom prostoru te se nedugo nakon ukrcaja oslobodio iz svog kaveza. Posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru pa je otkazano polijetanje, a putnici su iskrcani i prebačeni na drugi zrakoplov.

Portal piše da je prijevoznik odlučio zrakoplov preventivno povući iz prometa i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamijenili oštećeni dijelovi.

“Kompanija je poštovala zakonsku regulativu o prijevozu životinja u kavezu”

“U tijeku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja sa psom u prtljažnom prostoru zrakoplova uoči redovitog leta OU486 Zagreb – Stockholm 30. rujna ove godine.

Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prijevoza psa na letu OU486 Zagreb – Stockholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prijevozu životinja u zrakoplovu.

Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru zrakoplova planiranog za let OU486, donesena je odluka da se zrakoplov preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamjenskim zrakoplovom”, poručili su iz Croatia Airlinesa, prenosi Index.

Exit mobile version