PAŠKI MESAR OTKRIO: ‘Smrdljivo meso se smrzava, a zatim mu stave začine i takvo se opet prodaje!’

‘U njega se stavi vinobran, sol, papar, Vegeta i neki začin kako bi meso opet dobilo primjerenu boju i miris odnosno da bi se prikrio smrad’

Na otoku Pagu odvijaju se prave drame nakon što je mesar Ante Jurić (33) za Jutarnji dostavio otpremnicu iz mesnice iz veljače. “Teleća rebra 1,774 kg, smrdi = za ćevape”, “teleća koljenica, 2,658, smrdi = za ćevape”… Sve to stoji na navedenoj otpremnici iz mesnice u supermarketu Lorenco.

S druge strane, vlasnik mesnice i supermarketa Lovreno Paro tvrdi da su mesara “smijenili s mjesta voditelja mesnice nakon ljetne sezone, i to radi njegove iznimne neurednosti prema mesu i vođenju papirologije”, piše Jutarnji.

Jurić tvrdi da je za spomenutu mesnicu radio više od dvije godine.

“Meso kojem je istekao rok trajanja, koje smrdi ili je upaljeno, koristi se za ćevape ili prodaje kao miješano meso, pljeskavice i drugo. U njega se stavi vinobran, sol, papar, Vegeta i neki začin kako bi meso opet dobilo primjerenu boju i miris odnosno da bi se prikrio smrad. Naravno, sve to po uputama vlasnika samog supermarketa”, kazao je Jurić za Jutarnji.

Paro je na to odgovorio da se redovno obavljaju sanitarni nadzori i uredno se daju brisevi i uzorci mesa zavodu za javno zdravstvo.

“Uvijek je sve uredno, bili smo među deset najboljih mesnica po kvaliteti mesa u Hrvatskoj prema ocjena od strane tajnih kupaca”, stoji u odgovoru.

Jurić i Paro demantiraju sve što drugi kaže stoga je za mišljenje upitano i Ministarstvo poljoprivrede.

“Izvršen je inspekcijski nadzor u mesnici koja se nalazi u sklopu marketa Lorenco u Povljani. Mesnica nije registrirana te je stranci izdano rješenje da registrira mesnicu, a bit će podnesen i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Drugi inspekcijski nadzor, istog dana, obavljen je u mesnici u Pagu koja se isto nalazi u sklopu marketa Lorenco. Mesnica je registrirana”, stoji u odgovoru te se nadodaje da ipak jesu pronađeni nedostaci vezani uz infrastrukturu te koji se odnose na samokontrole. Također je utvrđeno da subjekt ne vodi redovito evidencije.

Mesnici će biti izdano rješenje kojim će se narediti otklanjanje pronađenih neusklađenosti te će se podnijeti optužni prijedlog, piše Jutarnji.
Vijesti.hr
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VIDEO DANA (25.11.2018):