SEKSUALNO ISKORIŠTAVANJE

Video | PEDOFILI VREBAJU Uživate u kupanju na plaži, no netko možda snima – vašu djecu. Ovi građani znaju što bi učinili!

Građani bi za neprimjereno snimanje djece na plažama uveli drakonske kazne! Policija stiže po pozivu

Godišnji odmor, sunčanje, kupanje i opuštanje… No, tu opuštenost netko može iskoristiti i zlorabiti. Na žalost i na hrvatskim plažama zabilježeni su slučajevi neprimjerenog i nezakonitog snimanja i fotografiranja djece, što dokazuje i nedavno privođenje stranih turista u Istri.

Kampanja protiv seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja djece provodi se i na nacionalnoj i lokalnoj razini, pa tako i na popularnoj osječkoj Kopiki. Otkrivene su fotografije skrivene kamere kojom su strani turisti snimali djecu u Istri. U Slavoniji takvih slučajeva nije bilo, no građani su ipak oprezni, izvještava Bojan Uranjek za RTL.hr.

”Nadam se da bar nema toliko osoba oko nas takvih, ali u svakom slučaju dijete imam na oku”, rekao je Josip Čavar iz Osijeka.

”Naši su uvijek, ono, na vidiku, ne puštamo ih same, a da ima sve više – ima pedofila”, komentirala je Dijamantina Lušić iz Zagreba.

”To je grozno, to je stvarno užas, ali ne znam kako toj pošasti stati na kraj”, rekla je Sofija Koržinek iz Osijeka.

Jedan od načina je i kako prepoznati takve osobe.

”Kada se odrasla osoba često zadržava u blizini djece, a nema svog djeteta pored sebe, hajdemo to tako reći, i ima nekakav predmet uz sebe koji nam nije uobičajen da se nalazi tamo”, rekla je Eleonora Matić, policijska službenica za prevenciju PU osječko-baranjska.

A predmeti u kojima je skrivena kamera mogu biti različiti.

”Mogu biti olovke, može se kamera nalaziti u naočalama u različitim torbicama, u knjigama, usb stikovima, čak znaju biti u perajama”, kazala je Matić.

Na popularnoj osječkoj Kopiki, budne oči spasitelja paze i na to.

”Osim što gledamo u bazen, doista gledamo i oko bazena, odnosno okolinu. Promatramo djecu, promatramo roditelje i u slučaju ako vidimo nešto sumnjivo nama zovemo policiju”, rekla je spasiteljica Dora Šalić.

Svi se snimamo dok uživamo u ljetnim radostima, kupanju i sunčanju, no netko možda snima i Vas i što je još gore, Vašu djecu.

Građani bi to najoštrije kaznili.

”Ja bi tu ono – stroge kazne. I novčane i zatvorske”, rekla je Lušić.

”Drakonske kazne, znači za primjer drugima”, kazao je Čavar.

”Ja vjerujem da neka drastična mjera da bi manje toga bilo”, izjavila je Koržinek.

Bez obzira koliko ljuti bili, policija poziva da ne uzimate pravdu u svoje ruke, nego pozovete njih, izvještava Bojan Uranjek za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari