TADA NISU 'PEKARNICA'

Pekarski lanac doskočio neradnoj nedjelji, ali kupci su bijesni; Prodavačica: ‘Strašne sam uvrede čula, neki su doslovno urlali’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Za rad nedjeljom i blagdanom radnik treba dobiti dodatak na plaću, ali ovdje to nije slučaj

Nekoliko trgovina pekarskog lanca Pan-Pek i ove nedjelje rade normalno, s jednom iznimkom – ne prodaju kruh, piše portal gorica.info. Na pultu trgovine tako se može vidjeti natpis “Radimo BEZ KRUHA”. Kupci se ljute na prodavačice, a one su ni krive ni dužne.

Prodavačica iz jedne od dvije otvorene pekarnice u Velikoj Gorici, za Jutarnji list je kazala da im nitko od nadređenih nije rekao previše. Sve što znaju je da rade nedjeljom, iako je zakon koji to brani donesen u srpnju prošle godine.

‘Mi smo nedjeljom ugostiteljski objekt’

“Koliko sam razumjela voditelja, mi smo nedjeljom ugostiteljski objekt. Imamo i dalje lisnato i kroasane. Očito se radi o rupi u zakonu. Meni nije teško raditi jer sam ionako već tu, kao i moji kolege, ali nemamo veliki promet”, kaže te dodaje da nedjeljom ne smiju prodavati ni vrećice ni mliječne proizvode, zbog čega sve subotom nakon smjene moraju ukloniti.

Najteže joj, kaže, pada kada je kupci vrijeđaju zbog te situacije. Na Štefanje su, primjerice, u pekari imali puno posla, ali ne i kruh.

“Strašne sam uvrede čula taj dan, neki ljudi su doslovno urlali na mene. A i nama je sve to apsurdno, pogotovo jer bih, po svemu kako se u javnosti priča, trebala biti kod kuće s obitelji”, kaže prodavačica.

Za rad nedjeljom i blagdanom radnik treba dobiti dodatak na plaću, ali prema informacijama koje je Jutarnji dobio od zaposlenika, to u Pan-Peku nije slučaj, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari