NOVO DNO HRVATSKE POLITIKE

Video | Pernar se mota pred školama, mami djecu, snima, pa objavljuje na društvenim mrežama

U sklopu skandalozne kampanje Pernar je već pohodio desetak zagrebačkih škola. Neke od učenika odvodi s nastave i dovodi na konferencije za medije na kojima maloljetnici nose političke transparente. Stvar je toliko eskalirala da uz političke, učenicima daje i ljubavne savjete

Mota se pred školama, čeka veliki odmor i onda kreće u akciju. Ivan Pernar ponovno je u kampanji. Ovaj put za svoje političke ciljeve koristi maloljetnu djecu. Mami ih, snima i onda njihove poruke objavljuje na društvenim mrežama, piše RTL Danas.hr.

“Stavio je prvo na Instagram da će doći. Prvo je trebao doći u drugu smjenu, ali je ipak došao sad ujutro i samo smo se slikali i to je to! Znali su svi učenici, oni koji ga prate”, prepričava anonimno jedan od učenika.

U sklopu skandalozne kampanje Pernar je već pohodio desetak zagrebačkih škola. Neke od učenika odvodi s nastave i dovodi na konferencije za medije na kojima maloljetnici nose političke transparente. Stvar je toliko eskalirala da uz političke, učenicima daje i ljubavne savjete. Hvali se i podrškom učenica koju dobiva.

“Ja sam zapravo stvarno zgrožena s takvim ponašanjem i smatram to nedopustivim i smatram da nas treba uzeti u zaštitu i pravobraniteljica za djecu, i ministarstvo i gradski ured i sve nadležne institucije” upozorava ravnateljica X. gimnazije Ivan Supek u Zagrebu Željka Frković.

Pernar raspored školskih političkih mitinga objavljuje online pa smo odlučili banuti na jedan i pitati ga je li svjestan što radi.

RTL Danas: Jel vi znate da je ovo kazneno djelo?

Pernar: Što, kakvo kazneno djelo?

RTL Danas: Koristite djecu u političke svrhe bez njihovih roditelja! Što je sljedeće, hoćete i po vrtićima ići?

Pernar: Gospodine, za razliku od Kolinde, vrtićka djeca me ne zanimaju!

RTL Danas: Oni nisu glasači pa vas ne zanimaju?

Pernar: Nisu ni oni glasači!

RTL Danas: Ali bit će za godinu i pol pa bolje da ih sada animirate?

Pernar: Slažem se!

RTL Danas: Znači vi sad djecu animirate da bi jednom glasali za vas?

Pernar: Točno!

Koliko je Pernarova praksa besramna pokazuje i video dječaka kojeg je iskoristio za obračun sa zagrebačkim gradonačelnikom i objavio na društvenim mrežama. O svemu je obavještena pravobraniteljica za djecu koja nam potvrđuje da je zaprimila tri prijave roditelja.

„”Smatram da je svako ovako neovlašteno objavljivanje fotografija nedozvoljeno. Uz to i neprimjereno. Međutim ne mogu ulaziti u sferu dal se radi o kaznenoj odgovornosti“ zaključuje za kraj pravobraniteljica za djecu Helenca Pirant Dragičević.

Zakonom je u školama zabranjen svaki oblik promidžbe koji nije u skladu s ciljevima odgoja i obrazovanja, kažu u ministarstvu. Ima li Pernarovoj kampanji elemenata za kazneni progon – policija još istražuje. I prije očitovanja jasno je da je politička promidžba u Hrvatskoj – pred superizbornu godinu – dosegnula novo dno, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari