NAGRAĐENI NAJBOLJI

Video | Pitali smo najbolje maturante što misle o rušenju zbog potpisa: ‘Stalno su nas upozoravali, to je njezina greška’

Hoće li se i u buduće zbog potpisa poništavati cijeli ispit, ministar obrazovanja ponavlja kako će od Nacionalnog centra zatražiti da predlože svoje rješenje

Najbolji maturanti dobili su i zaslužene nagrade! Pet tisuća dolara i 5 tisuća eura otišli su učenici iste škole – Prve gimnazije Varaždin.

Maturantici iz Varaždina jučer je u ruke stigla nagrada Soljačić. Iz Amerike se ugledni hrvatski znanstvenik javio putem zooma.

”Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću baš toliko dobro rasturiti maturu”, rekla je Amalija Rafaj Škriljevečki, dobitnica Nagrade Soljačić.

Na državnoj maturi višu razinu matematike i fiziku riješila je sto posto, dok je na Hrvatskom jeziku odgovorila točno na više od 95 posto zadataka. Ponosni su i roditelji.

Dalje planira dalje studirati fiziku i astrofiziku u Sloveniji. U Prvu gimnaziju Varaždin i to u isti razred, odlazi još jedna nagrada za informatiku. Zasluge za uspjeh ovaj budući FER-ovac pripisuje svojim profesorima.

”Žrtvuju svoje odmore i vrijeme za pauze, samo da rade dodatno s nama”, rekao je Viktor Pijanec, dobitnik Nagrade za informatiku.

Nagrada Ante ŽuŽul

Prvi put dodijeljena je Nagrada Ante Žužul za najbolji rezultat iz Hrvatskog i Povijesti. Dobio ju je učenik zagrebačke Druge gimnazije Danijel Vukelja.

Dok je Danijel ispit iz hrvatskog na višoj razini riješio s gotovo 96-postotonom točnošću, maturantici, koja se potpisala na esej iz Hrvatskog, iako to nije smjela, poništen je cijeli ispit.

”Neki pad koncentracije se može dogoditi u svim situacijama. Istina je da su nas konstantno upozoravali”, kazao je Vukelja.

Hoće li se i u buduće zbog potpisa poništavati cijeli ispit, ministar obrazovanja ponavlja kako će od Nacionalnog centra zatražiti da predlože svoje rješenje. Već ga imaju najbolji maturanti.

”Smatram da su trebali samo poništiti esej, jer to su ipak samo dvije sigurnosne vrećice, trebalo je priznati da je to vlastita greška”, rekla je Amalija.

“Mislim da su joj mogli na eseju uzet bodove pa da svejedno može proći maturu, ali to je kompletno njezina greška”, kazao je Pijanec.

Koja se pamti. Ovim učenicima državna matura ostaje ipak u najboljem sjećanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari