REFORMA NA POMOLU

Video | Plaće rastu svima, država dijeli kapom i šakom, ali postoji i kvaka: Evo tko će proći najbolje, a tko najlošije

I čini se da je samo država sigurna da će proći neokrznuta u novoj reformi

Je li pred nama realna ili politička porezna reforma? Od prvog siječnja plaće bi trebale porasti svima, ali za one najmanje pobrinut će se država, a za rast onih većih – sve je u rukama gradonačelnika. Servirala im je to Vlada uoči predizborne godine.

A opširnije se ovim pitanjem pozabavio se RTL-ov novinar Ilija Radić, koji je donio detalje najavljene reforme.

“Neslužbeno navodi kako oni s plaćama do 1300 eura neće plaćati doprinose za mirovinsko dok će se do iznosa plaća 1500 eura iznos doprinosa će se povećavati, a pune doprinose će plaćati oni s većim plaćama. Manjak u prvom mirovinskom stupu pokrit će se iz proračuna”, otkrio je.

Primorac prozvao poslodavce

A osim što očekuje da gradonačelnici doprinesu reformi, ministar financija Marko Primorac je pozvao i poslodavce da podignu plaće.

“Trošak poslodavca je jedan, ono što radnik dobije na ruke, to je nešto drugo. U toj cijeloj priči država je ta koja uzima svoj dio.” ističe poduzetnik Zoran Uranjek.

I čini se da je samo država sigurna da će proći neokrznuta u novoj reformi. Svi ostali će zbrajati svoje račune kad se otkriju detalji, prenosi Net.hr.

Detaljnije pogledajte u video prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari