MNOGI NA OTOKU SU ZGROŽENI

Planiraju veliku diverziju na Eurosongu: ‘Pozvali smo ljude da to učine u finalu kad će biti najviše publike’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Proeuropska skupina ‘Liverpool za Europu’ osigurala je 75.000 zastava EU-a za subotnji događaj, koji će uživo prenositi BBC I TV kanali diljem svijeta

Borci protiv Brexita u Liverpoolu planiraju dijeliti zastave EU-a kojima žele da publika maše tijekom cijelog finala tog glazbenog natjecanja. Na taj način planiraju “preoteti“ finale Eurosonga ovog vikenda.

Proeuropska skupina “Liverpool za Europu“ osigurala je 75.000 zastava EU-a za subotnji događaj, koji će uživo prenositi BBC i TV kanali diljem svijeta.

Liverpool je grad protiv Brexita

Organizatori se nadaju da će preslikati scene s koncerta klasične glazbe ‘Last Night of the Proms‘ u londonskom Royal Albert Hallu prije dvije godine i pretvoriti Eurosong u ‘promidžbeni udar protiv Brexita‘.

Jedan je aktivist potvrdio da je prosvjed koordiniran s grupom Liverpool za Europu i nekoliko drugih organizacija.

‘Pozivali smo ljude da mašu zastavama EU-a izvan arene na polufinalnim događanjima, ali u subotu, kada će publike biti najviše, unijet ćemo onoliko zastava koliko je moguće. Liverpool je grad protiv Brexita i želimo da ta poruka dođe do izražaja‘, kazao je aktivist za Daily Mail.

Glavna briga su cyber-napadi proruskih hakera

Pravila tog natjecanja nalažu da se male zastave mogu unijeti u arenu.

Aktivisti okorjele ljevice kažu pak da planiraju nastaviti prosvjede protiv Izraela izvan i unutar Liverpool Arene.

Koncerti ‘Last Night of the Proms‘ u Londonu već su nekoliko godina na meti aktivista protiv Brexita. Godine 2017. Nigel Farage osudio je vijoreće zastave EU-a jer ‘pokušavaju napraviti da se sve vrti oko njih‘.

U međuvremenu, izvršni direktor BBC-ja priznao je da su ‘glavna briga‘ televizijskih kuća koje prenose natjecanje cyber-napadi proruskih hakera, izvijestio je The Guardian.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari