PLATAK ZABIJELIO: I dalje oblačno s kišom, u gorju susnježica mjestimice i snijeg

Idi na originalni članak

Temperatura zraka na Jadranu jutarnja od 9 do 14, a najviša dnevna između 13 i 18 °C

Oglas

I danas će u unutrašnjosti biti oblačno, povremeno s kišom. U gorju mjestimice susnježica i snijeg, kojih prolazno može biti i u nižim predjelima sjeverozapadne Hrvatske.

Na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, a oborine na južnom dijelu mogu biti obilne. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, prema kraju dana na južnom dijelu jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti između 3 i 9, na Jadranu jutarnja od 9 do 14, a najviša dnevna između 13 i 18 °C

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 09.11.2016

Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, te veći dio dana suho.

U unutrašnjosti ujutro i prijepodne magla i niski oblaci koji se ponegdje mogu i dulje zadržati, a zatim su moguća sunčana razdoblja.

Još ujutro na krajnjem jugu i istoku zemlje moguća je kiša, a prema večeri sa zapada novo naoblačenje uz kišu.

Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura bez veće promjene ili tek malo niža, a jutro će u unutrašnjosti biti osjetno svježe.

Prohodnost cesta

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj (Macelj, Bednja…) mjestimice pada i snijeg. Ima ga i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometnih nezgoda vozi se usporeno: na državnoj cesti DC1 kod Turnja i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Delnica u smjeru Rijeke na 40. kilometru, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.

Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Exit mobile version