PLATAK ZABIJELIO: I dalje oblačno s kišom, u gorju susnježica mjestimice i snijeg

Temperatura zraka na Jadranu jutarnja od 9 do 14, a najviša dnevna između 13 i 18 °C

I danas će u unutrašnjosti biti oblačno, povremeno s kišom. U gorju mjestimice susnježica i snijeg, kojih prolazno može biti i u nižim predjelima sjeverozapadne Hrvatske.

Na Jadranu promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, a oborine na južnom dijelu mogu biti obilne. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, prema kraju dana na južnom dijelu jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti između 3 i 9, na Jadranu jutarnja od 9 do 14, a najviša dnevna između 13 i 18 °C

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 09.11.2016

Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano, te veći dio dana suho.

U unutrašnjosti ujutro i prijepodne magla i niski oblaci koji se ponegdje mogu i dulje zadržati, a zatim su moguća sunčana razdoblja.

Još ujutro na krajnjem jugu i istoku zemlje moguća je kiša, a prema večeri sa zapada novo naoblačenje uz kišu.

Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura bez veće promjene ili tek malo niža, a jutro će u unutrašnjosti biti osjetno svježe.

Prohodnost cesta

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj (Macelj, Bednja…) mjestimice pada i snijeg. Ima ga i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometnih nezgoda vozi se usporeno: na državnoj cesti DC1 kod Turnja i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Delnica u smjeru Rijeke na 40. kilometru, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), zbog vjetra.

Jak vjetar povremeno puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari