OTVORENJE EPK: Plenković jučer ipak nije došao, a evo kako je to objasnio

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković nedjelju provodi u Dubrovniku, a svim Dubrovčanima čestitao je Festu svetog Vlaha.

Novinari su ga pitali da prokomentira izjavu izabranog predsjednika Zorana Milanovića koji smatra da je Plenković u subotu trebao doći na svečanu ceremoniju povodom godine u kojoj je Rijeka Europska prijestolnica kulture, a da je u Portugal, na sastanak ‘prijatelja kohezije’, mogao poslati i svog šefa kabineta.

Fizički je neizvedivo biti istovremeno na dva mjesta
”Nisam čuo tu izjavu, ali ne znam zašto se netko tko uopće nije stupio na dužnost miješa. Naša Vlada je podržala projekt Europske prijestolnice kulture, a u Portugal sam na sastanak prijatelja kohezije došao u funkciji predsjedavajućeg Europskog vijeća. Možda je to Milanović zaboravio, nije se dugo bavio time, možda nije svjestan… Te trivijalne komentare uopće neću komentirati. Na otvorenju su bili ministrica kulture, ministar prometa, ministar turizma, moj posebni savjetnik Kusić, fizički je neizvedivo biti istovremeno na dva mjesta. Nisam ja taj koji je određivao termin sastanka u Portugalu. Vidim da još neki lijevi aktivisti to ističu…”, rekao je Plenković.

Samo dan nakon velikog dana za Rijeku, Plenković je stigao u Dubrovnik. U Dubrovnik je došao povodom blagdana svetog Vlaha i Dana Grada te je nazočio svečanoj sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća. Pa spomenimo onda i to da do sada niti jednom nije došao na svečanu sjednicu riječkog Gradskog vijeća povodom dana Grada Rijeke, nego je baš kao i jučer na događanje poslao svog izaslanika.

Na Facebooku premijera važan događaj za Hrvatsku i Europu nije ni spomenut
Čak i ako povjerujemo da jučer u Rijeku nikako nije mogao doći, bode u oko činjenica da na svojoj facebook stranici, (koja je inače vrlo aktualna) niti slovom nije spomenuo Rijeku koja je postala EUROPSKA prijestolnica kulture. Izostala je i čestitka Riječanima, ali nije danas zaboravio čestitati dan grada Dubrovčanima…

https://www.facebook.com/andrej.plenkovic.rh/posts/3481990765176166

02.02.2020., Crkva svetog Vlaha, Dubrovnik – Otvorena je 1048. Festa sv. Vlaha, na Kandeloru, ispred crkve svetog Vlaha. Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic, gradonacelnik Dubrovnika Mato Frankovic Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari