SJEDNICA VLADE

PLENKOVIĆ KOMENTIRAO SITUACIJU S KORONAVIRUSOM: ‘Situacija je ozbiljna, brojke ne padaju, radimo na paketu novih mjera’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Vlade Republike Hrvatske počela je u 8 sati u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković  uvodno je govorio o Danu sjećanja koji je jučer obilježen u Vukovaru. Podsjetio je na koje je sve načine Vlada pomogla Vukovaru. Istaknuo je kako će i dalje pomagati gradu i njegovim stanovnicima.

“Drago mi je da je s nama u Vukovaru bio potpredsjednik vlade Boris Milošević, baš kao što je bio s nama u Kninu”, rekao je.

“To znači da smo uz zadržavanje kreditnog rejtinga kod agencija S&P’s i Fitch i time napravili jedan vrijedan korak”, rekao je.

‘Zabrinjavaju nas visoke brojke novozaraženih’

“U kontektsu brojeva, jučer i ovih dana, ističemo da je situacija vrlo ozbiljna. U tri zadnja tjedna u listopadu imali smo udvostručenje broja zaraženih svaki tjedan. Posljedna tri tjedna rast se nastavio, ali se bitno usporio. Ovoga tjedna je to 10 posto. Rast nije velik  ali zabrinjava što su brojke na dnevnim bazama visoke. Mjere su očito usporile širenje epidemije, no krivulja nije počela padati onako kako bi htjeli. Zbog toga trebamo napraviti dodatne napore kako bi smanjili opterećenje zdravstvenog sustava. Imamo i povećanje broja preminulih. Jučer i prekjučer smo razgovarali kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati naš život na način da se smanji širenje epidemije. I dalje je važno da prozračujemo prostorije, ne rukujemo se, nosimo maske. Nemojte organizirati ništa što nije nužno i smanjite druženja. Vremena su zahtjevna, pratimo preporuke i pridržavajmo se”, rekao je Plenković.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže kako je Stožer ovoga tjedna dobio strože mjere za pet županija:

“Pripremljene su opcije dodatnih mjera na razini cijele zemlje. Prošli tjedan su inspektori izvršili više od 17.000 nadzora ugostiteljskih i sličnih objekata. Izdana su 723 upozorenja i 20 prekršajnih naloga u iznosu od 600.000 kuna. U sljedećem razdoblju ići ćemo sa striktnim mjerama.” (Net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari