SRUŠILA SE U ZAGREBU

Plenković: ‘Mađari su registrirali letjelicu kao nešto bezopasno. Treba utvrditi je li došla namjerno ili slučajno’

RTL

Premijer je kazao i da je letjelica u hrvatskom zračnom prostoru bila 5-6 minuta te da će kada dođe u Zagreb sazvati kolege da detaljno provjeri o čemu se točno radi

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sastanka čelnika EU-a u Versaillesu u Parizu. Premijer je kazao da je kolege obavijestio o padu bespilotne letjelice u Zagrebu kako bi oni osvijestili ovako moguću sličnu situaciju u njihovim zemljama.

Kazao je da im je uputio pismo u kojem ih se detaljno tehnički izvijestilo o svemu.

“Sve provjeravamo. Zadaća je da se naprave izvidi. U komunikaciji smo s Mađarskom, Rumunjskom, Ukrajinom. U svakom slučaju moramo sve ispitati. Nije normalno da takva letjelica te veličine dođe u Hrvatsku i na kraju padne. Dobro da nije pala tamo gdje je bilo ljudi, na kuću, zgradu, i na sreću nije bilo žrtava, ali ne daj Bože da se to ponovi. Nije normalno da se takva situacija dogodi, moramo dignuti budnost. Ovo je ozbiljna situacija u kojoj sve službe moraju biti spremne”, kazao je premijer te dodao da treba utvrdili je li letjelica do Hrvatske došla namjerno ili slučajno.

Kazao je da je razgovarao i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom koji je sve informacije dobio od njega.

“Shvatili su da je na radaru to registrirano, ali kao nešto što je gotovo pa bezopasno”, kazao je.

Premijer je kazao i da je letjelica u hrvatskom zračnom prostoru bila 5-6 minuta te da će kada dođe u Zagreb sazvati kolege da detaljno provjeri o čemu se točno radi.

Kazao je i da su hrvatske vlasti u kontaktu s NATO-om., pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari