O POPUŠTANJU MJERA

Plenković najavio popuštanje nekih mjera: ‘Treba nagraditi građane koji su pokazali veliku dozu strpljenja’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Danas je i u Hrvatskoj potvrđena prisutnost britanskog soja koronavirusa

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon što je javnosti predstavio HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića, govorio je i o potencijalnom popuštanju epidemioloških mjera.

“Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi”, rekao je premijer, prenosi N1.

Zbog pojave britanskog soja koronavirusa u Hrvatskoj, Stožer je odlučio da aktualne epidemiološke mjere trebaju ostati na snazi i dalje. Član Vladina Znanstvena savjeta Ozren Polašek komentirao je pojavu novog soja i odgovorio na pitanje hoće li to utjecati na odluku u popuštanju mjera, prenosi Net.hr.

‘Nije ovo smak svijeta’

“Svakako želimo svi razmišljati o popuštanju jer sad nam je jasna i psihološka i ekonomska cijena ovakve situacija u kojoj su ovakve mjere na snazi. Nadao sam se da ćemo ići u tom smjeru. Međutim, pojava tih sojeva i situacija iz drugih zemalja iz Europe ne daje nam puno nade, ali nije ovo smak svijeta. Trenutno smo u dobroj situaciji i danas smo razgovarali kako to zadržati, bez obzira na okruženje i na činjenicu da je danas potvrđena nova varijanta koja je izgledno i prije već bila kod nas, ali danas imamo definitivnu potvrdu da se širi kod nas”, rekao je Polašek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari