O POPUŠTANJU MJERA

Plenković najavio popuštanje nekih mjera: ‘Treba nagraditi građane koji su pokazali veliku dozu strpljenja’

Idi na originalni članak
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Danas je i u Hrvatskoj potvrđena prisutnost britanskog soja koronavirusa

Oglas

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon što je javnosti predstavio HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića, govorio je i o potencijalnom popuštanju epidemioloških mjera.

“Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi”, rekao je premijer, prenosi N1.

Zbog pojave britanskog soja koronavirusa u Hrvatskoj, Stožer je odlučio da aktualne epidemiološke mjere trebaju ostati na snazi i dalje. Član Vladina Znanstvena savjeta Ozren Polašek komentirao je pojavu novog soja i odgovorio na pitanje hoće li to utjecati na odluku u popuštanju mjera, prenosi Net.hr.

‘Nije ovo smak svijeta’

“Svakako želimo svi razmišljati o popuštanju jer sad nam je jasna i psihološka i ekonomska cijena ovakve situacija u kojoj su ovakve mjere na snazi. Nadao sam se da ćemo ići u tom smjeru. Međutim, pojava tih sojeva i situacija iz drugih zemalja iz Europe ne daje nam puno nade, ali nije ovo smak svijeta. Trenutno smo u dobroj situaciji i danas smo razgovarali kako to zadržati, bez obzira na okruženje i na činjenicu da je danas potvrđena nova varijanta koja je izgledno i prije već bila kod nas, ali danas imamo definitivnu potvrdu da se širi kod nas”, rekao je Polašek.

Exit mobile version