SJEDNICA VLADE

Plenković najavio povećanje penzija od jeseni, evo svih detalja

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković zahvalio je vatrogascima i svim službama na požrtvovnosti u borbi protiv požara u Dalmaciji. Osim toga, najavio je povećanje mirovina koje će za prvih šest mjeseci iznositi sedam posto. Ova usklađenja donijet će prosječno 40 eura više za umirovljenike s neto mirovinom od 580,83 eura.

Plenković je najavio i formiranje radne skupine za izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, koja će raditi na unapređenju formule za usklađivanje mirovina, uvođenju godišnjeg dodatka za umirovljenike i povećanju dodatnog staža za majke. Također je istaknuo važnost donošenja deklaracije o pravima umirovljenika i osoba starije životne dobi, koja će poslužiti kao podloga za izradu novog zakona za poboljšanje kvalitete života starijih osoba.

Premijer je najavio sudjelovanje Vlade na Sinjskoj alci i obilježavanju Oluje, kao i prisustvo potpredsjednika Vlade Davora Božinovića na komemoraciji za romske žrtve genocida.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari